HTML

Értelmes izombunkó

Gondolatok, tanácsok főként testépítésről illetve az élet egyéb nagyon fontos kérdéseiről. :)

A testépítés mint olyan

2009.12.10. 16:20 :: izommate

 Hú hol is kezdjem? Szóval először is vegyük a szót. Testépítés. Hülye is látja, hogy ez egy összetett szó, a testből és az építésből van összerakva. Ha valaki azt mondja házépítés, nyilván mindenkinek átjön, hogy téglákat rak egymásra az illető és ebből a végén összeáll egy házikó. Ezt a fasza példát át lehet ültetni a testépítésbe is.

Mikor valaki elkezd foglalkozni testépítéssel aka "gyúrással" (ezt a szót egyébként nem szeretem, de erről majd később), akkor első ugye mindenkinek az edzés. Ez az állapot általában a 14-18 éves fiúknál áll be, akik rájönnek, hogy igazából tök satnyák, meg milyen jó lenne izmosnak lenni, mert a tv-ben is izmos a srác és mennyi csaja van. Alapvetően mindenki azért kezd el edzeni, mert izmos akar lenni, ez tény. Ez pedig teljesen rendben van. Innentől azonban sok felé mehet a dolog. A rosszabb eset az amikor pár edzés után látja, hogy nem lett különösebben izmos és még fáj is mindene az izomláztól, ezért inkább hagyja az egészet. Ilyen egyedből sokat láttam sajnos. A jobbik eset amikor lennt ragad a teremben és elkezd rendszeresen járni. Ha ez megvan akkor itt kezdődik szerintem az igazi meló.

Ugyanis a testépítés egy nagyon összetett sport. És ez az a pont amikor el kell oszlatnom a kételyeket, ugyanis ebben a sportban nem az edzés a legfontosabb, hanem a TÁPLÁLKOZÁS. A tapasztaltabb gyúrósoknak ezt nem kell ecsetelgetnem :)

Szóval a táplálkozás. Ezt így könnyű mondani, azonban nem mindegy mit eszünk. Lényegében annyi az egész, hogy magas szénhidrát illetve fehérje tartalmú kajákat kell enni. Erről részletesebben a következő postban. 

Addig is nyomd a vasat, csá!

Máté

2 komment

Címkék: testépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagy.blog.hu/api/trackback/id/tr231588482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puncskocka 2009.12.10. 16:36:11

azt nem vágtam, hogy a táplálkozás fontosabb mint az edzés, azt hittem, hogy bizonyos izomcsoportok megdolgoztatásával lesz olyan az alak és a táplálkozással csak az egészséget tartják fent...
érdekes...

izommate 2009.12.10. 17:17:27

sajnos ez tévhit, lásd a következő postokban erről bővebben fogok írni
süti beállítások módosítása