HTML

Értelmes izombunkó

Gondolatok, tanácsok főként testépítésről illetve az élet egyéb nagyon fontos kérdéseiről. :)

Az edzés

2010.01.15. 17:43 :: izommate

 Mint tudjuk az edzés elengedhetetlen dolog a testépítésben, meg úgy egyébkét minden sportban. Továbbmegyek, a fizikai edzésnek kiemelt fontosságúnak kéne lennie MINDENKI életében. A mai modern világban testünk ugyanis nem kapja meg azt a terhelést, amit őseink kénytelenek voltak megkapni. Az ősembereknek például mammutokkal kellett megküzdenüik konkrétan ahhoz, hogy ne haljanak éhen. Ezt ma már egy ezresért megkapjuk bármelyik mekiben, így a populáció többsége sajnos megelégszik az általános iskolai tornaórákkal. Ezután már csak a kifogások jönnek - nincs időm, nem vagyok jó benne, úgyis mindig fáradt vagyok. A legelbaszottabb dolog ezzel kapcsolatban amit eddig hallottam, az, hogy minden szál cigi elszívása 10 kalóriát (nem biztos, hogy ennyi, lényegtelen) emészt fel. Amikor ezt hallottam kb köpni-nyelni nem tudtam egy ideig. Nem részletezném miért...

Ez a felfogás pedig egy kibaszott nagy hiba. Ugyanis ha az izmok nem kapják meg a megfelelő stimulációt, akkor egy idő után elkezdenek sorvadni, lebomlani, ugyanis szervezetünk rájön, hogy nincs rá szükség. Vagy ha nem edzük a szívünket, tüdőnket, akkor azok is hamarabb elgyengülnek, ebből meg következnek a betegségek. Sport nélkül nagyobb az elhízás veszélye, stb.

Egy idézettel zárnám a bejegyzést:

 

A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.

Szókratész

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés testépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagy.blog.hu/api/trackback/id/tr441675036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása