HTML

Értelmes izombunkó

Gondolatok, tanácsok főként testépítésről illetve az élet egyéb nagyon fontos kérdéseiről. :)

Mitől is lesz valaki izmos?

2010.01.05. 18:24 :: izommate

 Izmos alatt pedig konkrétan most a feltűnő izomzatra gondolok (nem feltétlen testépítő szintre). Az első és legfontosabb dolog a sport. Sokan vannak, akik gyerekkorukba sportoltak valamit rendszeresen (köszönet a felvilágosult szülőknek), és ezért sikerült egy bizonyos izomzatot kialakítaniuk, amire a serdülő kor alatt jön az izomtömeg. Na én nem tartozom ebbe a kategóriába sajnos (azt a pár év gyp-s karatét nem számolnám sportnak). Persze ez még korántsem garantált az izmos alkatra, ez csupán megadhatja az alapot, ami ugye nem árt ha valaki testépítéssel kezd el foglalkozni.

Egy bizonyos kor után azonban az elsődleges szempontok megfordulnak. Itt jön képbe a sokszor leírt 30% edzés 70% KAJA. A kaja alatt pedig nem a húsleves-nagyifőztje-sajtburger kaja kombót értem, hanem a tiszta, egészséges, fehérje és szénhidrátdús kajákat értem. Erről írtam az előző posztokban, hogy miket kéne mindenkinek ennie. Természetesen az edzés is nagyon fontos, senki nem kérdőjelezheti meg. És itt igazi edzésre gondolok, amikor harcolsz a súlyokkal, csurog rólad a víz és nem csak nézegeted magad a tükörben és jópofizol a haverokkal, ergo gyúrósköcsög style (erről később).

Szóval a címben feltett kérdésre a válasz: a kemény, rendszeres edzések és a megfelelő táplálkozás. Vannak persze emberek akik genetikailag izmosak nulla edzésmúlttal (pl. cigányokra jellemző ez leginkább MO-n.), ez a evolúciónak köszönhető. Nyilván a felmenőiknek szükségük volt kiemelkedő izomzatra, ezért a természet ezt megoldotta nekik. Azonban ők is csak ez bizonyos szintig vannak ott, könnyű szerrel lehagyhatóak, nem kell velük törődni.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás testépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://izomagy.blog.hu/api/trackback/id/tr721649514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása